Lördag den 21 april kl.23:24

Tisdag den 17 april (etapp 6)

Då lämnar vi Huesca och drar oss upp mot Pyrenéerna, vädret är perfekt och vi är mera inställa på att av att ta vägen över bergen i stället för att ta “Tunnel de Sumport” även om den skulle vara intressant oxå. Jag ställer in “min” GPS (garmin) på Pau och kör ut ur Huesca på motorvägen, då min Sambo som dubbelkollar allt med mobilens GPS säger att jag får inte alls samma väg?…. Men vi rullar på en bit och kör in på en mack för att jämföra, hon får en helt annan väg,,, men det är bara till en stad som heter “Jaca” som det skiljer, “min” GPS visar en mycket kortare väg så vi tar väl den, det är ju onödigt att göra den där omvägen… vi kör på…åååå vad vackert det är… man bara njuter, det rullar på en mil, lite drygt,,, kolla här förbättrar dom vägen,,,
eller bergen, dom sprutar på betong på bergsväggen som är klädda med nät, efter ca 1,8 mil är det….

STOPP!
ja verkligen stopp. Här slutar vägen, avstängd, “over end out” ner och vända i en liten byhåla, tur det är så vackert så man får njuta två gånger.’
Ner tillbaka till Huesca och sedan välja den väg som sambons mobil visade, det gäller att verkligen ha en uppdaterad GPS om man ska följa den till punkt o prickar.
Men vilken underbar väg vi hade sedan över bergen till Pau. Man bara njuter även vid ratten, somliga ställen är verkligen smala och man får hålla tungan rätt i munnen när man möter en långtradare.
Det är som vanligt svårt att överföra det i bilder…
men vi var glad över att vi valde vägen över…
När vi väl kom ner från bergen ner mot Pau så började vi leta camping för att smälta hela denna sista tripp…
Efter lite letande hitta vi “Camping Le Terrier” som låg strax utanför Pau….
Där blev vi kvar i två nätter, en underbar liten mysig camping men en jätte trevlig värd som gjorde vad han kunde för att prata engelska, en bra lite snackbar där vi kunde äta en jättegod pizza och dricka några “Leffe brune”.
(nattinatti)