Onsdag 25 april kl. 21:21

Måndag-tisdag den 23-24 april (etapp 11)
Vi lämnar “Polleur” och drar oss upp mot Tyskland men innan vi når gränsen, (antar jag att det är) passerar vi genom en stad eller vad det var, det var helt osannolikt med bensinmackar efter varandra, alla “tankbara” märken, har aldrig varigt med om maken. De låg praktiskt taget vägg i vägg med varandra, synd att inte sambon hann registrera på kartan vart vi var för här måste det vart rena priskriget, synd man var nytankad.
Nu väljer vi att åka ut på motorvägarna för att ruscha undan lite grann, vi har färjan bokad den 26 kl. 10.00 utan ånger- eller avbokningsrätt och vi vill gärna hitta en camping nära Travemünde och ligga still några dagar innan överfärd till Sverige. Vi ska även hinna stanna till i Lübeck på “citty” och inhandla lite. Motorvägen blir jobbig, det är dom här tyska betongplattorna som håller på att skaka sönder hela bilen. Man funderar på att stanna och titta på vilket däck man har punktering på men när man kommer till en sträcka med “slät” asfalt låter det helt normalt igen.
Än så länge är det ganska normal trafik på våran sida av vägen även om det är något vägbygge här och där. Innan vi kommer upp bland allt för stora städer så tänker vi stanna för natten och ta den sista biten till Lübeck och Travemünde i morgon.
Då var det de här med camping, vi hittar en som heter Hademstorf som inte ligger allt för långt ut på “vischan”, den kör vi på. Till vår förvåning stämmer allt, det går som på räls raka spåret dit utan krångel och utan små smala backiga vägar. Det ser lovande ut, men hugaligen vilken camping, antingen har det vart en kanonfin camping som raserats eller oxå är det en gammal sliten camping som håller på att byggas upp igen. Men någorlunda fräscha toaletter och duschar i alla fall. Priset var 18 E inklusive
möss i elskåpet som skulle fått håret att resa sig på en elektriker. Sedan var det rena djurparken, tre hundar av mindre storlekar mötte upp oss, så vi släppte Doris lös och dom fick hälsa på varandra på hundars vis, det funkade jättebra tills “vi” såg att det skuttade fram kaniner och innan Doris fått nos på dom satt hon åter igen i koppel.
Innan kvällens slut hade vi sett, Påfågel, Kaniner, Höns, Tjädertupp, Kalkon, Anker, Gäss och i bur ett antal Underlater, allt detta för 18 E smiley
Hälsandet sker i storleksordning, här saknas det en hund.

Huset inrymde en gammal Pub som såg jättemysig ut men som tyvärr inte var aktiv utan såg mer ut som ett vardagsrum nu. Kanske den återställs?
Denna camping skulle kunna göras hur fin som helst, som lite vildmarkscamping, kanske dom är på väg till det?
Vi får väl se om man tittar hit någon gång för att se om den har förändrats.