Onsdag 25 april kl. 22:59

Tisdag-onsdag-torsdag 24-25-26 april (etapp 12)
Nu är det sista etappen i Tyskland och vi kör bara på motorvägar, vi vill hinna handla i Lübeck och hinna hitta en ställplats eller camping nära färjeläget i Travemünde och ligga stilla i två nätter innan färjeresan över till Malmö. Motorvägen är lika jobbig här som tidigare, betongskarvar och vägbyggen, det förbereds för betalvägar. Men lyckligtvis så åt vårat håll är det rätt skapligt, vi ser på andra sidan mitträcket är det ibland tvärstopp, kilometer efter kilometer, många långtradare har helt enkelt stannat efter vägen och väntar väl på att det ska släppa längre fram. Tur man är på väg uppåt och inte neråt. Det rullar på skapligt och så småningom kommer vi in till Lübeck och shoppingcentret där bl.a “Citty” ligger, här finns egen parkering för husbilar men lite väl långt från entrén så när man handlat klart och kommer ut med två vagnar fulla blir det till att hämta husbilen och köra både mot förbjuden vänstersväng och enkelriktat för att komma upp till bussparkeringen utanför entrén och snabbt kasta in varorna och dra vidare. Nu drar vi upp till Travemünde där vi sett ut en ställplats som inte ligger mer en kanske 20 minuter från hamnen men när vi står där på gräsplätten och kollar så, hur kul är det här och ligga i två nätter. Vi får i alla fall betala för el och ev. vatten. Vi kollar i mobilen och ser att det ska finnas en camping ännu närmare hamnen så vi åker dit i stället och den ser bra ut och ca 10 min från hamnen så den fick det bli, 24E/natt med el, men det tar vi.
Elisabet har pratat om sedan vi åkt in i Tyskland att vi skulle hitta en camping nära något “Guest house” och få en Wienerschnitzel men det ser kört ut nu. Men det vore ju trevligt att liksom avsluta vår resa med ett riktigt restaurangbesök, men så har man ju sina mobiler så jag söker lite på måfå restauranger i min närhet och får ett napp, “Grüner Jäger” Hotel & Restaurant, 6 minuters promenad från din position, kan det vara möjligt? dom har säkert stängt, jag tar en promenad och kollar för säkerhets skull och banne mig så öppnar dom kl. 16.00. Så vi får avsluta vår resa genom Europa som varat i >12 veckor med ett restaurangbesök i alla fall… det blev en tre rätters för vissa, jag avstod efterrätten och tog en Calvados när jag kom till husbilen istället…

Mycket trevligt ställe…

Förrätt: Bruschetta… (det var alltså varsin sådan här tallrik)

Varmrätt: Jägerschnitzel

Efterrätt: Apfelkuchen

Till allt detta delade vi “nästan” broderligt på en flaska…
Slutsumma 67E, mätta och “jätte” belåtna återvänder vi till husbilen och jag kan äntligen blogga ifatt, sambon snusar och sover och klockan är 00:03, jag ska försöka packa om lite av de varor vi inköpt på Citty och fördela vikten, smiley de måste ju även ligga någorlunda transportsäkert.

Vilken resa det har vart, några incidenter har det ju hänt men håller man avstånd och tänker framåt, att alla andra är idioter till förare så klarar man sig. Nu är vi ju inte hemma ännu men det känns som att den här resan slutar nu när vi åker ombord och landar i Malmö. Man har mycket minnen i huvudet som man kanske inte fått med här på bloggen och massor av bilder förstås. Några nya husbilsvänner har man oxå fått som vi säkert kommer att ha kontakt med i sverige nu under sommaren.

Jag ska väl i alla fall försöka blogga lite till även i Sverige och använda våran mobila Wifi “puck” med massor av GB på som jag trodde man kunde använda utomlands.

Tack för mig och god natt!